5/6 Grundlovsdag v. Martin Keller

Talk Grisens grundlovstale v. Martin Keller

I anledning af Grundlovsdag arrangerer vi den 5. juni 2024 en sangeftermiddag med Martin Keller, som også vil holde grisens grundlovstale. Grisens grundlovstale afholdes i forlængelse af rækken af talks i 2024, der har haft titlen ”Svin og Proxyvin. De mange talks har handlet om vores forhold til grisen, da der jo undfanges flere grise end mennesker i Danmark.

Vi har afholdt rækken af talks i samarbejde med Dansk Vegetarforening og Danmarks Naturfredningsforening og nu altså også grundlovsdag, hvor der er åbent for hele offentligheden.

Der vil være kaffe, te og kage, samt fællessang med Martin Keller

Tid og sted: Onsdag d. 5. Juni kl. 15.00, Pustervig 8, 1126 København K.

Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.

 

Om foredragsrækken Svin og Proxy Vin.

De færreste tænker nok ikke over, at vi har flere grise, end vi er mennesker i Danmark. Faktisk er vi det land i verden, der producerer flest dyr per indbygger – og vi er også et af de lande, som spiser allermest kød. Men vi ser ikke de mange dyr, som bliver produceret og der er ikke særlig mange af os, som har besøgt en svinestald.

I foredragsrækken ”Svin & Proxy Vin” møder vi dem, som fokuserer på dyret frem for kødet. Grisen er nemlig et af de klogeste pattedyr, og det siges, at den kan udvikle en hjerne som et treårigt barn og er i stand til at udpege sit yndlingslegetøj.

Vi kommer ikke til at få gris på gaflen til foredragsaftnerne, men man kan købe et glas proxy vin, som er det nyeste skud på stammen i udviklingen af ikke-alkoholiske vine.

Foredragsrækken består af alt fra dyrlæger over aktivister til bonden, der ikke længere kunne være i stalden og måtte lave noget helt andet. Danmarks enorme svineproduktion skiller vandene, men ikke på Suhrs Højskole, hvor vi med denne række af interessante foredragsholdere prøver at forstå grisen og vores forhold til den.

Vi afslutter foredragsrækken med at biodiversitetsambassadør for Dansk Vegetar Forening, Martin Keller, holder grisens grundlovstale d. 5. juni 2024 på Suhrs Højskole.

Foredragsrækken er lavet i samarbejde med Dansk Vegetarforening og Danmarks Naturfredningsforening.