5/2 2020 Neurogastronomi – Højskoleaften med Rasmus Bredahl

Højskoleaften om Neurogastronomi

Hvorfor smager et glas med Retsina fantastisk på en balkon i Grækenland og forfærdeligt på en dansk regnvejrsdag i november? Hvorfor smager mad vi spiser med fingrene bedre?  Og kan man lave en skabelon for det perfekte måltid og få gæsterne til at spise mindre, men nyde maden mere?

Det og meget mere, får du svar på i dette ca. 1½ times foredrag om neurogastronomi og adfærdsdesign, hvor du bliver rusket i hjerne og smagsløg og taget med på en rejse i dine egne sanser. Og bliver præsenteret for omkring 15 smagsprøver.

Smag med hjernen
Kort fortalt handler neurogastronomi om, at vi ikke smager mad, men sanser mad. At smage er for simpel en beskrivelse, og det vi sanser på tungen er kun et komponent, som i bedste fald udgør 20% af smagsoplevelsen. Synet, hørelsen, duften, følesansen, sindsstemningen, omgivelserne og vores erindring, spiller allesammen ind, og påvirker hvad vi smager.

Rasmus Bredahl er kok og selvstændig madkonsulent. Han er desuden medforfatter til bogen Neurogastronomi.

Billetter vil blive sat til salg her på siden.