Hjemmesiden anvender 'cookies', der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer.
Står bag Folmers mikro-bageri.
Hvad beskæftiger du dig med og hvordan fandt du modet til dette ?
Jeg er selvstændig og driver et surdejsbageri i hjertet af Vejle. Det hele udsprang fra opholdet på Suhrs, hvor jeg både blev opfordret og støttet af lærerne til at følge min drøm, samtidig med, at jeg fik kontakt til Claus Meyer, og var med til at åbne et pop-up bageri over sommeren i Sakskøbing.
Hvilken linje valgte du og hvorfor tog du på Suhrs?
Jeg havde Gastro-linjen og jeg valgte Suhrs for at få det fedeste sammenspil af højskoleoplevelsen, opleve København og ikke mindst få lov til at nørde mad sammen med andre med samme interesseret som mig.
Hvordan vil du beskrive Suhrs med få ord?
En ekstrem social legeplads til udfoldelse og eksperimenter med mad.
Er der noget bestemt du har lært på Suhrs, som du har kunne bruge i dit uddannelses- og karrierevalg?
Jeg lærte utrolig meget om timing og tilrettelæggelse af et måltid samt smagssammensætninger. Den timing og hvornår man skal gå i gang med diverse processes bruger jeg nu, til at kunne eksperimentere og forsøge mig med en masse forskellige ting samtidig, men stadig have det store overblik over, hvordan jeg skal nå alle de forskellige ting, når jeg er på arbejde.
Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?
En typisk hverdag er, at møde ind omkring kl. 5, begynde at bage alt det surdejsbrød og bagværk af, som er blevet forberedt dagen forinden. Efter det er bagt, åbner jeg butikken og begynder samtidig at forberede brød og bagværk til dagen efter. Typisk vil min dag slutte omkring 14-15, hvor jeg så går hjem, typisk vil lave en smule arbejde på computeren, og ellers være sammen med min kæreste, venner eller familie som bliver prioriteret om eftermiddagen og aftenen.
Hvad er det bedste ved den vej du har valgt?
Det bedste ved min karriereveje er, at jeg er min egen chef, jeg har lov til selv at bestemme, hvad vi skal lave, jeg kan udfolde mig kreativt uden at skulle spørge nogle om lov og jeg har skønne kollegaer, der er fede at sparrer med og kan udfordre mine tankegange.
Hvilken uddannelse har du?
Gymnasial uddannelse.
Er der et bestemt oplevelse du vil anbefale eller fremhæve ved Suhrs?
For mig, var Suhrs helhedsoplevelsen, alle de fag jeg havde, var nogle jeg fandt virkelig spændende, og der er fag for en hver smag. Mit udgangspunkt for at tage på Suhrs var for, at opleve at lave mad i en anden setting.
Hvilket godt råd vil du give kommende elever på Suhrs Højskole?
At nyde opholdet! Nyde menneskerne, nyde festerne, nyde oplevelsen af at lave med mange andre og til mange andre. Det er fantastisk. Det fede ved Suhrs er, at du er med til at forme præcis hvordan, du ønsker dit ophold skal være, er du ekstrem nørdet i mad og processerne bag maden, er der plads til det.
Hvordan drømmer du om at den fremtidige madscene ser ud?
Mit fokus som selvstændig er at kunne påvirke folk, så ens fokus vil være mere på det lokale producerenter af mel, frugter, grøntsager osv.
Kan du anbefale en bestemt (koge)bog, mad podcast etc?
Jeg er kæmpe fan af Bo Bechs “The relation between us”.