1/12 Foredrag med Charlotte Weitze

Foredrag med Charlotte Weitze

Til vores højskoletalk d. 1. december får vi besøg af forfatteren Charlotte Weitze, som vil tale om romanen “Rosarium” og om, hvorfor et fokus på planter er vigtigt, hvis vi ønsker at redde planeten.

Den velanmeldte roman “Rosarium” (forlag Gutkind) udkom i foråret 2021 til stor opmærksomhed og er allerede solgt til flere lande. Det er en vildtvoksende slægtsroman om mennesker, planter og det der er midtimellem.

En ung pige slår rod i skoven, der er et kloster fuld af nonner, som lever af sollys og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Rosarium strækker sig fra slutningen af det 19. århundrede, til nutidens USA og videre ind i fremtiden. Det er en fortælling om at bære kimen til en livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

Charlotte Weitze fortæller om, hvordan man skriver en roman med en plante som hovedpersonen. Hun fortæller om sin omfattende research i planteriget, rejsen til polsk-russisk urskov Bialowieza, samt til den nye skov omkring atomkraftværket Tjernobyl.

Charlotte Weitze vil desuden fortælle om, hvorfor opmærksomheden på planter er vigtig, hvis vi vil redde planeten og lægger op til debat om, hvorvidt litteraturen kan være med til at ændre verden.

Foto: Lea Meiland

Billetter vil blive sat til salg her på siden.