Talks og workshops Priser og datoer Inspirerende undervisere Tilmeld 3-6 mdr.

Højskoleophold på 3 – 6 måneder
Bo hjemme eller på højskolen midt i København
Vi har et begrænset antal pladser og værelser

Du behøver ikke at have erfaring med at lave mad, og vi har hverken eksaminer eller karakterer

Den 29. Maj holder vi Åbent hus med fællesspisning
Kræver tilmelding Ring til os på Tlf. 33 12 80 53 alle hverdage mellem kl. 9 -14, hvis du har spørgsmål

Tilmeld Åbent hus

Tag en spontan beslutning
og bliv en del af fællesskabet

Har du spørgsmål eller vil du på en rundvisning? Ring til os på Tlf. 33 12 80 53 alle hverdage mellem kl. 9 -14 eller book en rundvisning her på siden

"Jeg har lært, at alderen er ligegyldig, når kærligheden til mad er i fokus. Jeg var lidt nervøs for at være ”for gammel” til højskolelivet, men det var jeg på ingen måde" - Tidligere elev

"Højskolen blev min redning til at finde en vej igen, og jeg er blevet inspireret til at tage en masse udfordrende valg og forfølge mine drømme" - Tidligere Suhrs elev

FØLG MED PÅ INSTAGRAM @suhrs_hojskole

Valgfaget ‘Ro på’ tog forleden i “vores” baghave for at dyrke yoga og meditation i forårssolen☀️ ...

66 0

HJEMMELAVEDE FLØDEBOLLER 🍫Gem opskriften📍Jonas, som underviser på Suhrs, viser her, hvordan du nemt kan lave dine egne flødeboller.

Du skal bruge:

Flødeboller
Marengs
60g vand
150g sukker
80g glukosesirup
2 tsk vaniljesukker
100g æggehvide
2 spsk ekstra sukker til piskning

Sådan gør du:

Pisk æggehvider skummende med de 2 spsk sukker og vanilje.

Kog Vand, sukker, glucosesirup til 118 C hæld over æggehviderne mens de pisker. Pisk
længe til en sej marengs. Ca 10 minutter.

Sprøjt marengs på dine bunde og lad dem sætte sig i en times tid, så skummet har tid til
at hæfte på bundene.

Temperer chokolade, hæld chokoladen i et glas og dyp dine flødeboller. Dyp dem i en hurtig bevægelse hvor du roterer flødebollen en anelse i det du hiver den op af glasset. Dette gør at skummet ikke sidder fast i chokoladen.

Tip: Hvis din chokolade er for tyk, kan du tilsætte lidt kakaosmør, det gør den mere flydende og nemmere at dyppe.

Tip: Hvis du ønsker en anden smag til dine flødeboller, kan du erstatte vandet til marengsen med f.eks kaffe eller saft. Du kan også tilsætte diverse pulver til marengsen for at give den smag. F.eks lakrids, frysetørret hindbær, frysetørret kaffe osv osv.

Bunde:

Rå marcipan
Flormelis

Rul marcipan ud til ca 4 mm, brug godt med flormelis så det ikke klistrer fast til bordet. Stik ud i
ønsket størrelse. Bag i ca 5-6 min ved 180 C, men hold øje med dem! Bagt marcipan bliver hurtigt hårdt som sten, og uspiseligt!

Opskrift: @yornas

#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #opskrift #opskrifter #flødebolle #flødeboller #hjemmelavet #sødt #kage #kager #sødesager #dessert #chokolade #flødebolleopskrift #københavn #mad #madlavning
...

105 0

TALK Hvordan producerer man økologisk naturvin i Danmark? Rigmor Westh Baagøe fra @garbolundnaturvin fortæller om vejen fra vinterbeskæring i marken, til sommerens pleje af vinstokkene, høsten, vinificering, lagring og tapning på flaske, med målet at producere en naturlig og minimalt manipuleret vin.

Tid og sted: Fredag d. 12. april kl. 9.15-11, Pustervig 8, 1126 København K.

Pris: Gratis og alle er velkommen. Kræver ikke tilmelding.

#talk #suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #højskoleliv #foredrag #vin #naturvin
...

15 0

På linjen SOMMELIER & BRYG stifter du bekendtskab med alt fra hjemmelavet øl, forfinede naturvine, limonade, te og kaffe, til kreative sirupper til alkoholfri mocktails. Vi udforsker også det spændende univers af fermenterede drikke, når vi brygger boblende kombucha med urter, frugt og andre spændende smagsgivere 🍋🌱🍇🍏🍒🌶️

København rummer mange inspirerende og innovative iværksættere, som vi samarbejder med. Vi har blandt andet besøgt FOLK Kombucha i Kødbyen, for at høre om produktionen, designet og tankerne bag.

Drømmer du om, at der skal ske noget nyt eller kender du en, som har brug for ny inspiration? På Suhrs Højskole bliver du en del af et fællesskab og vi har hverken eksaminer eller karakterer. Det er i øvrigt muligt at søge om økonomisk støtte, hvis du har brug for en pause fra et videregående studie.

Du kan bo hjemme eller på højskolen, som ligger tæt på Nørreport station. Vi har et begrænset antal værelser.

Tag en spontan beslutning og bliv en del af Suhrs 🤍

Læs mere på Suhrs.dk, hvor det er muligt at bestille en rundvisning. Se også, hvornår vi holder Åbent Hus.

@folkkombucha 💙💙💙


#suhrs #suhrshøjskole #højskoleikøbenhavn #højskole #højskolerne #kombucha #kødbyen #københavn #kultorvet #bryg #sommelier #sommelierogbryg #iværksætteri #højskoleliv #produktion
...

71 0

OPSKRIFT: Espresso NOtini med smag af tonkabønne og saltkaramel ☕️🍸 Jonas, som underviser på Suhrs, giver her et bud på en mocktail, du nemt kan lave.

Du skal bruge:

Saltkaramel 2 tsk
Espresso 12cl
Mælk 2cl
Kaffesirup 4cl

Kaffesirup:
100g stærk kaffe
100g tonic
200g sukker
1 vaniljestang
1 tonkabønne knust

Saltkaramel:
75 gr sukker
75 gr glucose
1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepulver
250 gr fløde
40 gr smør
3 gr salt

Sukker glucose, vanilje koges til mørk karamel i en rigeligt stor gryde. Varm fløde tilsættes lidt ad gangen. Koges godt igennem, pas på det bobler virkelig meget! Blendes med smør og salt. Opbevares på køl.

Sirup:
Kog kaffe, tonic og sukker op, lad koge et par minutter. Hæld over vanilje og tonka og lad stå og trække, gerne et par dage.

Mix drinken som vist i videoen.

Opskrift og video: @yornas


NY LINJE PÅ SUHRS
Måske vores nye linje SOMMELIER & BRYG er noget for dig eller en du kender? Uanset om du drømmer om at mestre kunsten at parre vine eller ønsker at skabe unikke mocktails, bliver du guidet gennem en verden af flydende kunst og smagsoplevelser, med og uden alkohol. SOMMELIER & BRYG er altid med i barudvalget og du vil være med til at forme og styre højskolens vin- og fermenteringskælder.

Læs mere på Suhrs.dk 👀

#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskolerne #opskrift #mocktail #mocktails #mocktailopskrifter #mocktailopskrift #alkoholfri #ekspresso #ekspressomartini #notini #kaffe #saltkaramel #karamel #tonkabønne #københavn #kultorvet #bryg #sommelier #sommelierogbryg
...

38 0

INGEBORGS SALON. Vi fejrer Immanuel Kants 300-års fødselsdag. Kom tæt på tænkeren, der har formet vores forståelse af oplysning, erkendelsesteori og moralfilosofi – og smag en ægte 1700-talsmiddag med Kants yndlingsretsmag: Königsberger Klopse 🍽️

Lær at blande en sennep, sådan som Kant gjorde til hvert frokostmåltid, som han for øvrigt aldrig indtog alene. For samtalen var en del af måltidet for Immanuel Kant.

Mange af Kants tanker er ældet med ynde og de udfordringer og problemer, han forsøgte at løse for 300 år siden, er næsten alle fortsat aktuelle i dag. Vi kigger på Kants etik – med afsæt i det berømte kategoriske imperativ – og spørger, hvor vores samfundsmoral og etiske debatter står i dag. Er der plads til dyr, planter og natur i en kantiansk verden?

Vi gentænker hovedpointerne i Kants essays ”Til den evige fred” og ”Hvad er oplysning?” som afsæt til en diskussion af alt fra Donald Trumps genkomst, krigen i Ukraine og betydningen af internationale organisationer som FN og EU.

Filosof og praktiserende kantianer, Finn Guldmann, og EU-ekspert og cand.mag. i filosofi, Rasmus Nørlem Sørensen, guider os gennem det faglige indhold sammen med særligt indbudte filosoffer med stor viden om Immanuel Kant.

Suhrs Højskole står for at servere Kants yndlingsret ”Königsberger Klopse” (østpreussiske kødbøller med hvid sovs og kapers), der til lejligheden er piftet op med en rødbederåkost.

Tilmelding nødvendig da der er begrænset antal pladser.

Billetter købes via Suhrs.dk.

#suhrs #suhrshøjskole #højskole #højskoletalk #ingeborgssalon #salon #talk #foredrag #aftensmad #højskoleliv #københavn #filosofi #filosofiskmiddag #filosofiskaftensmad #fællesspisning #filosof #oplysning #dannelse #livsdannelse #historie #nørreport #kultorvet #højskoleikøbenhavn
...

14 0