TOPPEN

Velsmagende guide til Berlin

Hovedfaget Foodtrends tager på hvert hold en tur til Berlin for at opdage nye velsmagende trends og opleve byens gastronomiske puls. Vi bruger to dage på at se, hvilke ting der rører på sig på den kulinariske undergrundsscene i den tyske hovedstad. Med lokale guides, der kender til byen og dens mad, får vi et unikt indblik i den berlinske madscene.

Skal du snart til Berlin, har vi her en lille lækker guide til 4 steder, du ikke må gå glip af!

1. Bonanza Coffee Roasters

Hvor: Kreuzberg – Adalbertstraße 70, 10999 Berlin

Åbningstider: Hverdage fra 9-18, weekend 10-18

En café som er kendt for deres gode kaffe, hvor der virkelig gøres noget ud af smagsoplevelsen. Cafeen havde en sjov og anderledes indretning, som var fuld af træmøbler og en masse store, grønne planter. De havde forskellige varianter af filterkaffe, som alle havde en meget speciel og anderledes kaffesmag, end vi var vant til. Til gengæld havde de en helt fantastisk kop cappuccino og en rigtig god flat white med havremælk.

      

2. Markthalle Neun

Hvor: Kreuzberg – Eisenbahnstraße 42, 10997 Berlin

Åbningtider: Mandag-lørdag fra 8-20, bortset fra torsdag fra 8-22. Lukket søndag

Vi besøgte markedshallen torsdag, hvor de har Street Food Thursday. Hallen mindede en del om Papirøen, men priserne var en del lavere. Et måltid kostede et sted mellem 3 og 7 euro. Vi prøvede en masse forskelligt blandt andet: varm sushi burrito, curry wurst, momos og mac’n’cheese burger, som var en ret vild smagsoplevelse. Ville fungere perfekt som tømmermændsmad.
      
3. Mustafa’s Gemüse Kebap
Hvor: Kreuzberg – Mehringdamm 32, 10961 Berlin
Åbningtider: Søndag-torsdag fra 10-03, fredag-lørdag fra 10-05
En lille street food vogn, som sælger gemüse kebab både med og uden kød. En meget anderledes kebab end i Danmark. En masse grøntsager, fetaost og lækker krydret sauce. Vi stod i kø i en time, og mens vi stod der, blev køen ved med at være en time lang. Maden var til gengæld virkelig ventetiden værd. Stedet er helt sikkert hypet, men det har på ingen måde steget ejerne til hovedet.
    
Hvor: Prenzlauer Berg – Choriner Straße  35, 10435 Berlin
Åbningstider: Mandag lukket. Tirsdag-lørdag fra 12-22. Søndag fra 13-21.
Koreansk fusionsmad. Vi spiste ramen burger og kimchi fries. Rigtig sjov oplevelse. Kimchi pomfritterne var helt klart det bedste ved maden og værd at prøve. Indretningen og musikken var lidt kedelig og passede ikke rigtig til den sjove madoplevelse. Et besøg værd.
      
Særligt gemüse kebap’en gjorde så stort indtryk at eleverne siden har forsøgt sig med at genskabe den tilbage i vante rammer. De fik tilmed lov til at dekorere et af vores nye rum med graffitti og servere maden her, så det blev en helt særlig spiseoplevelse. Ser det ikke fedt ud?