TOPPEN
Det sker på Suhrs

Suhrs udvider og fornyer

Efteråret på Suhrs Højskole byder både på at hav af spændende nye fag og store nye udvidelser i de gamle bygninger i Pustervig!

Ombygninger, nye lokaler og flere sengepladser
2017 er 100 året for Suhrs overtagelse af bygningerne i Pustervig. Det fejrer vi med udvidelse og fornyelse. Vi har i løbet af foråret sat gang i en nænsom og bæredygtig renovering af et undervisningslokale i stueetagen ud mod Pustervig som i 40 år har tjent som laboratorium på Suhrs Seminarium (Pfh. Metropol). Ingeborg sagde “Brug alt – spild intet”, så ressourcebevidsthed er en del af vores DNA. Og så giver det god mening at have et laboratorium til eksperimenterne på en højskole. Logik & Co (kendt fra DRs “Frihed, lighed og tømmerlus”) står desuden for ombygning og indretning af en hel ny etage med elevværelser og elevlounge, som vi skal indvie til september. Hvis du er nysgerrig kan du se lidt billeder fra ombygningen her: Suhrs Facebook

 

Nye hovedfag og spændende valgfag
Fornyelserne sker ikke blot i forhold til bygningerne. Nye fag er også i støbeskeen. Fra september kan eleverne prøve kræfter med det nye hovedfag Movetrition, et fag for elever, der ønsker et sundt og aktivt liv, der kombinerer fysisk udfoldelse i byrummet med viden om det rigtige “brændstof” omsat til nærende, smagfulde retter i køkkenet. Faget inddrager elementer fra Parkour, Bouldring og det brede felt af fysisk aktivitet, der kaldes funktionel træning. Fælles for disse aktiviteter er, at København er en fantastisk ramme og at træningen måske nok er individuel, men også rummer masser af fællesskab.  Til undervisning i dette nye fag har vi fået samlet et stærkt team af lærere. Kasper, der kombinere sin baggrund som træner og træningsnørd med en kandidat i pædagogik fra KUA, med fokus på bevægelseskultur. Hans, der er kok og kandidat i Gastronomi og Sundhed fra KU Science og Magnus, der er kok, aktiv parkourudøver og uddannet fra Paul Pedersens Idrætsinstitut. 

På valgfagsfronten kommer der et nyt vandsportsfag, et fag om fødevarepolitik med Marie Jeng ved roret og et om naturen og maden i og omkring København. Det sidste fag har fået navnet De Fire Elementer. Bodil, der skal undervise i det, kalder det et fag for Storbyindianere.