Sine

"Jeg har lært, at alderen er ligegyldig, når kærligheden til mad er i fokus. Jeg var lidt nervøs for at være ”for gammel” til højskolelivet, men det var jeg på ingen måde"

Hvem er Sine?

Mit navn er Sine Konggaard Madsen, og jeg er 24 år. Jeg kommer fra Brønderslev og har i øjeblikket orlov fra psykologi på Aalborg Universitet. Jeg flyttede efter mit ophold på Suhrs til København, hvor jeg nu arbejder.

Hvorfor valgte du at tage på Suhrs Højskole?

Jeg valgte, efter en meget stresset og personligt udfordrende periode, at søge om orlov efter 5. Semester på universitetet. Beslutningen var meget impulsiv, så jeg stod pludseligt med et helt år uden planer.

Jeg valgte Suhrs på baggrund af skolens placering midt i København og dens fokus på mad. Jeg havde i lang tid haft lyst til at prøve København af, og Suhrs gav derfor mulighed for både at kombinere min store interesse for mad med muligheden for at prøve at bo i hjertet af København.

Sines fem ord om Suhrs

  • Sankning
  • Køkkenrave
  • Hygge
  • Parmigiano Reggiano
  • Fællesskab

Boede du på skolen?

Jeg boede på højskolen, og det var jeg virkelig glad for. Når jeg tænker tilbage på eftermiddagene og aftenerne på skolen, så var de fyldt med så mange hyggelige timer, at de blev en utrolig stor del af mit ophold. Når undervisningen var slut, brugte vi tiden på at spille spil, se film, udforske København, lave (mere) mad, strikke, hækle og bare ligge i sofaerne og snakke. Suhrs blev uden tvivl mit hjem.

Hvad lavede I?

Vi sankede urter og grønt på nokken, besøgte og hjalp landmænd på Seerupgaard i Dragør, skraldede mad fra supermarkeder, besøgte frivillige madinitiativer og lærte om kompostering i Bioteket.

Jeg er blevet mere bevist om hvad jeg spiser, og ligeledes hvad jeg gør ved det skrald, som madvarerne efterlader enten i form af fx organisk- eller plastaffald.

Hvad er det bedste minde fra dit ophold?

Mit bedste minde fra Suhrs er fra en aften på Bornholm. Vi var med på Folkemødet og stod for maden i højskoleteltet om lørdagen. Om fredagen blev det meget tydeligt, at vi ville bruge langt mere tid på at forme de mange lammeköfter end først antaget. Vi stod derfor i køkkenet indtil klokken 01, hvilket var seks timer før morgenholdet skulle møde ind. Vi var alle virkelig trætte, men vi fandt diskokuglen frem, og så blev der ellers både danset og kogt lammeköfter samtidigt. Vi havde små delmål undervejs, som krævede klapsalver og jubel – og der var vild fest med Nik og Jay, da vi sang til ”En köfte tilbage”.

Hvad har Suhrs betydet for, hvor du er i dit liv i dag?

Suhrs gav mig muligheden for at få ro på mit liv igen. Jeg blev meget gladere, hvilket folk hjemmefra tydeligt bemærkede. Jeg fik helt fantastiske venner, som jeg har lært en masse af. Højskolen har givet mig en kæmpe viden inden for mad, som jeg vil tage med mig resten af livet.

Hvad er det vigtigste, du har lært under dit ophold på Suhrs?

At interesser bringer folk sammen. Uanset om du ville uddanne dig til kok, psykolog eller tandlæge var det fælles på Suhrs, at vi havde en interesse for mad. Vi kunne ikke de samme ting, så vi måtte hjælpe hinanden og lære af hinanden. Det krævede derfor også en masse tålmodighed og tolerance i køkkenet. Jeg har ligeledes lært, at alderen er ligegyldig, når kærligheden til mad er i fokus. Jeg var lidt nervøs for at være ”for gammel” til højskolelivet, men det var jeg på ingen måde.

Hvorfor vil du anbefale Suhrs til andre?

Jeg vil anbefale Suhrs til alle, som interesser sig for mad, og som kunne tænke sig at prøve en højskole midt i et pulserende byliv. Suhrs er en højskole, som giver dig kompetencer for livet. Det er samtidigt et sted, som giver plads til personlig udvikling, leg, hygge og fællesskab.