TOPPEN

Madfælleskaberne

Er du ung i en af de kommuner i landet, der er så heldige at have et Ungeråd, kan du blive klædt på som kommende Madambassadør her på Suhrs Højskole.

Det første hold er allerede uddannet, så måske støder du på en lokal madambassadør hvis du bor i en af følgende kommuner: Haderslev, Ebeltoft, Varde, Ikast, Thy, Middelfart, Ishøj, Glostrup og Nykøbing Mors.

Suhrs Højskole skal fra 2016-2019 være med til at styrke unges evner til at lave mad og skabe fællesskaber med måltidet som omdrejningspunkt. Projektet involverer unge fra hele landet og har dels  til formål at skabe en bevidsthed om madkvalitet, færdigheder i køkkenet og den gode måltidspraksis.

Projektet er støttet af Nordea-Fonden og er skabt i et samarbejde mellem Suhrs Højskole, Professionshøjskolen Metropol, Ungdomsbureauet, Glostrup Albertslund Produktionshøjskole og Netværket af Ungdomsråd.

Projektet består af en række aktiviteter, blandt andet MadGuiderne, der involverer undervisning på produktionsskoler, Madambassadørerne, hvor unge lærer at bruge madlavning og måltider til at skabe fællesskaber i deres lokalområde, samt landsdækkende arrangementer, der hvert år skal samle unge til vidensudveksling og fællesspisning. Madfællesskaberne råder desuden over MadPuljen, der netop er åbnet hvor alle unge kan søge om midler og rådgivning til fællesskabende madarrangementer.

MadFællesskaberne er i fuld gang. På Suhrs Højskole har vi særlig fokus på at “uddanne” madambassadører blandt unge fra Ungeråd rundt om i landet. De kommer blandt andet på ugekursus her på Suhrs Højskole, hvor de får redskaber til at sætte måltidsevents i gang i deres lokalområde.

Det er højskolelærer Bodil Sofie Espersen (bse@suhrs.dk) som er kursusleder og en del af teamet, der arbejder med at udvikle og supporte Madambassadørerne og administrere Madpuljen.

Se mere på www.madfællesskaberne.dk og på https://www.facebook.com/madfaellesskaberne/