Mad & Movement (lukket for tilmelding)

LUKKET FOR TILMELDING SE NUVÆRENDE KURSER

Mad & Movement er for dig, som er nysgerrig på træning, bevægelse, kost og mad. Du vil gerne træne mere funktionelt, kreativt og sjovt, og du vil gerne vide, hvad der er vigtigt at spise i relation til din træning.

Movement

Mad & Movement tager udgangspunkt i den spirende bevægelseskultur, som gør oprør med de traditionelle måder, som vi bevæger os på. Kulturen lægger vægt på, at bevægelse ikke skal klemmes ned i bokse med faste rammer og regelsæt, men i stedet fokusere på kroppens naturlige muligheder og give en større bevægelsesfrihed.

Det betyder, at du hverken kommer til at lave fitness, crossfit, gymnastik, yoga, parkour, dans eller andre klassiske motionsformer, når du deltager i Mad & Movement. Du kommer i stedet til at bruge elementer fra de forskellige motionsformer og bevæge dig og bruge din krop på måder, du formentlig aldrig har prøvet før – eller har tænkt var muligt!

Mad

Mad & Movement vil også booste dine idéer til sund, nærende og kreativ mad. Du vil få viden og håndgribelige værktøjer til at lave smagfuld og spændende mad, som du kan bruge i din dagligdag, og som passer til et aktivt liv med masser af bevægelse.

Hans Eli Iversen vil føre dig ind i principperne indenfor ‘low carb high fat’, og du vil opleve, hvordan principperne påvirker dit humør og din ydeevne. Hans er uddannet kok, har en kandidat i Gastronomi og Sundhed fra Københavns Universitet og er til daglig selvstændig kostvejleder og underviser på Suhrs Højskole.

Hans’ mission er, at sund mad skal være velsmagende og mættende, og at det absolut ikke må være kedeligt. Hans vil derfor forsøge at udvide din horisont og dine tanker om sundhed, når vi sammen går i køkkenet og laver sund – og ikke mindst spændende – mad. 

Temaer

Mad & Movement er bygget op omkring tre temaer. 

1) Individuel bevægelse og styrke

Kroppen er det sted, hvorfra vi møder verden, og det er med kroppen, at vi sanser og interagerer med vores omgivelser. Derfor træner vi kroppen med henblik på at udvide vores kropsbevidsthed og kroppens muligheder.

I forbindelse med træning er mad både en faktor, der skaber forudsætninger og et middel til optimering, og i køkkenet sætter vi fokus på de vigtigste egenskaber ved vores mad i relation til træning.

2) Omgivelser og fællesskab

Vi fokuserer på, hvordan vi kan benytte miljøet og omgivelserne konstruktivt i vores træning. Vi anvender umiddelbart ubetydelige eller begrænsende forhold til at skabe effektiv, sjov og frigørende træning, og du udvider din horisont og tankegang omkring, hvor og hvordan din træning kan foregå.

Mad er meget mere end optimering – det er socialt, kulturelt og geografisk. I dette tema fokuserer vi særligt på lokale råvarer og på at lave god, sund og velsmagende mad, som også er til andre end os selv.

3) Kreativitet og udvikling

Vi udfolder os og anvender vores forbedrede kropsbevidsthed og mulighedsrum i træningssessioner, der giver mening for os. Vi udvider vores billede af os selv, udvikler os og forbedrer vores motoriske færdigheder.

I køkkenet skruer vi op for vores kreativitet, når vi laver mad, der både smager og nærer.

Program

SØNDAG
Vi starter kurset søndag med en fælles velkomst og lægger ud med en let træning, som er inspireret af locomotion. Vi går sammen i køkkenet og laver en lækker aftensmad, og aftenen bruger vi på at blive godt og grundigt rystet sammen på ægte højskolemanér.

MANDAG
Mandag har vi fokus på individuel bevægelse og styrke sammen med kursusvært Kasper Winther og fysioterapeut Pernille Schjønning. Kasper er underviser på Suhrs Højskole, tidligere kampsportsudøver og i dag en aktiv deltager i det københavnske bevægelsesmiljø. 

Mandag aften holder Hans Eli Iversen foredrag om principperne indenfor ‘low carb high fat’, som han har levet efter i flere år. 

TIRSDAG
Tirsdag formiddag får vi besøg af Marcus Udsen Grandjean, der er uddannet human fysiolog, underviser på Paul Petersens Idrætsinstitut og er en aktiv aktør på den danske bevægelsesscene. Marcus har et bredt fokus på bevægelse og træning, og hans overbevisning er, at bevægelse ikke må være eksklusivt eller vanskeligt. Vi har en fælles træningssession med Marcus, som vil smitte os med hans store begejstring for alle kroppens facetter.

Tirsdag aften får vi besøg af Jeppe Skovgaard. Jeppe har en stærk tilknytning til bevægelseskulturen, er parkour- og yogainstruktør og har derudover startet Move Copenhagen, som er en international bevægelsesfestival i København. Jeppe vil fortælle om sin rejse ind i bevægelsesmiljøet og sætte fokus på nogle af de temaer, som han er allermest optaget af. Jeppe har dedikeret meget af sin tid til at kombinere bevægelse og mindfullness, og vi slutter aftenen med en fælles meditation.

ONSDAG
Onsdag har vi både fokus på os selv og hinanden, og vi leger med kreative måder at træne vores underkrop, som giver os både styrke og stabilitet. Vi afprøver også forskellige to-og-to-øvelser, der øger vores kropsbevidsthed.

TORSDAG
Vi starter dagen med at udforske bevægelse i miljøet omkring os. Vi leger med elementer fra parkour og bruger byen til at udfordre os selv og vores krops muligheder. Eftermiddagen bruger vi på sociale og fællesskabsorienterede øvelser og bevægelse med hinanden.

FREDAG
Vi skal lege og eksperimentere med de nye bevægelsestyper, som vi igennem ugen er blevet præsenteret for, og vi skal sammen skabe en kreativ træningsoplevelse, som indkapsler ugens forskellige former for bevægelse.

Fredag aften får vi besøg af Siri Wolthoorn, der har undervist i gaga siden 2009. Gaga er en form for dans, der i stedet for at kopiere bestemte bevægelser skaber rammerne for, at hver enkelt deltager udforsker, oplever og performer deres egne bevægelser. Kropskontakt, forestillingsevne, fleksibilitet, udholdenhed og bevægelsesglæde er i fokus, og vi afslutter ugen med en fælles gaga-session og foredrag med Siri.  

LØRDAG
Lørdag spiser vi morgenmad, runder ugen af og siger farvel og på gensyn.

Daglige måltider og faste aktiviteter

Kl. 8.30: Morgenmad
Kl. 9.30: Fælles morgensamling
Kl. 10.00: Formiddagsaktivitet
Kl. 12.30: Frokost med efterfølgende pause
Kl. 14.00: Eftermiddagsaktivitet
Kl. 16.00: Pause
Kl. 17.00: I køkkenet og lave fælles aftensmad
Kl. 18.30: Aftensmad
Kl. 19.30: Aftenaktivitet

Dato

8. juli 2018 til 14. juli 2018

Pris

Du vælger selv, om du vil bo på skolen eller ude i byen under kurset.

Pris for kurset som kursist (ikke boende): 4.500 kr.

Pris for kurset som boende kursist (i delt to-mandsværelse): 6.000 kr.

Særpris for kurset som kursist (ikke boende) til studerende: 3.500 kr.

Tilmelding

Er du interesseret i at deltage på kurset? Tilmeld dig her.