+45 33 12 80 53

Mad & Movement

Mad & Movement er for dig, som er nysgerrig på træning, bevægelse, kost og mad. Du vil gerne træne mere funktionelt, kreativt og sjovt, og du vil gerne vide, hvad der er vigtigt at spise i relation til din træning.

Kurset fokuserer på individuel træning, social bevægelse samt optimeret og kreativ madlavning. Du vil blive ført ind i en moderne og bæredygtige tilgang til træning af kroppen, og du vil få viden og praktiske færdigheder i forhold til nærende og spændende mad, som du kan bruge i din dagligdag.

Temaer

Mad & Movement er bygget op omkring tre temaer, der alle har fokus på både mad og bevægelse.

1) Individuel træning og optimering

Kroppen er det sted, hvorfra vi møder verden, og det er med kroppen, at vi sanser og interagerer med vores omgivelser. Derfor træner vi kroppen med henblik på at udvide kropsbevidstheden og kroppens muligheder.

Vi fokuserer på at træne kroppens forskellige bevægebaner, kropslinjen og kroppens ligevægt i stedet for at fokusere ensidigt på isolerede muskelgrupper.

I forbindelse med træning er mad både en faktor, der skaber forudsætninger og et middel til optimering. Vi sætter fokus på de vigtigste egenskaber ved vores mad i relation til træning, så du bliver bevidst om de mest centrale forhold.

2) Situeret bevægelse og det sociale aspekt

Vi fokuserer på, hvordan vi kan benytte miljøet og omgivelserne konstruktivt i vores træning. Vi anvender umiddelbart ubetydelige eller begrænsende forhold til at skabe effektiv, sjov og frigørende træning.

Du udvider din horisont og tankegang omkring, hvor og hvordan din træning kan foregå, og du bliver bevidst om nye muligheder for at træne sammen med andre.

Mad er meget mere end optimering. Det er socialt, kulturelt og geografisk. I dette tema fokuserer vi særligt på lokale råvarer og på at lave god, sund og velsmagende mad, som også er til andre end os selv.

3) Motoriske muligheder og kreativitet

Vi udfolder os og anvender vores forbedrede kropsbevidsthed og mulighedsrum i træningssessioner, der giver mening for os. Vi udvider vores billede af os selv, udvikler os og forbedrer vores motoriske færdigheder.

Derudover tilfører vi kreativitet til vores allerede optimerede viden og sociale fokus på madlavning.

Undervisere

Du vil blive undervist af et team af dedikerede og professionelle ildsjæle. Underviserne har vidt forskellige baggrunde og eksperter på deres felt.

Du vil udover kursets faste undervisere også møde en række særligt udvalgte gæster, der vil bidrage med inspiration og viden omkring specifikke emner.

Kasper Winther er cand.mag i pædagogik fra Københavns Universitet, organisator og bevæger. Kasper underviser til daglig på Suhrs Højskole i hovedfaget Movetrition, og han deltager derudover aktivt i den københavnske bevægelsesscene. Kasper er tidligere kampsportsudøver, og i dag praktiserer han bevægelse med særligt fokus på principperne for kreativitet, tilpasningsevne, frihed og sundhed.

Magnus Lykke Houvennaeghel er udlært kok fra Restaurant Tinggården under Jan Friis Mikkelsen og underviser til daglig på Suhrs Hovedfag i en række fag – blandt andet hovedfaget Gastro og Movetrition. Magnus har fokus på kreativitet og velsmag, både når han er i køkkenet, og når han bevæger sig. I forhold til træning har Magnus en instruktøruddannelse fra Paul Petersens Idrætsinstitut og udøver bevægelse og parkour til dagligt.

Hans Eli Iversen er uddannet kok og har en kandidat i Gastronomi og Sundhed fra Københavns Universitet. Hans er til daglig selvstændig kostvejleder og underviser på Suhrs Højskole i hovedfaget Movetrition. Hans går meget op i, at sund mad skal være velsmagende, og han ved alt om, hvilken ernæring og mad der knytter sig bedst til et liv med masser af træning.

Pernille er stats. aut. fysioterapeut og er til daglig selvstændig fysioterapeut, personlig træner og underviser i bevægelse med fokus på kropslig bæredygighed, frihed og velvære. Pernille er vidende indenfor mange områder og har stor erfaring med behandling og træning af personer i alle aldre.

Dato

8. juli 2018 til 14. juli 2018

Pris

Du vælger selv, om du vil bo på skolen eller ude i byen under kurset.

Pris for kurset som kursist (ikke boende): 4.500 kr.

Pris for kurset som boende kursist (i delt to-mandsværelse): 6.000 kr.

Særpris for kurset som kursist (ikke boende) til studerende: 3.500 kr.

Tilmelding

Er du interesseret i at deltage på kurset? Tilmeld dig her.