Kultur og byliv

Storby og kultur

Kultur og byliv er linjen for dig, som er nysgerrig og har lyst til at gå op opdagelse i den vidunderlige storby, der omgiver os.

Som den eneste folkehøjskole ligger Suhrs i hjertet af København og derfor har vi en unik mulighed for at udforske hovedstadens kultur og mad.

Det er også linjen, hvor du lærer at tænke konceptuelt og kreativt – fra tanke til handling – og udvikler sanselige og tankevækkende events, som vi inviterer hele skolen med til.

BYVANDRINGER OG TENDENSER  

På Kultur og Byliv tager vi på byvandringer i storbyens rum, hvor vi udforsker og reflekterer over byens kultur og historie. Vi undersøger de tendenser, der omgiver os netop nu i et kulturelt perspektiv.

Hvorfor popper der luksusbagerier og keramikværksteder op allevegne? Hvad inviterer byens offentlige rum til, hvem er de til for, og hvad kommer til at forme byen i fremtiden?

EVENTS

Vi skal bruge de indtryk, vi samler fra byen til at skabe vores egne oplevelser. Vi formidler byen og kulturen, laver events og udvikler konceptuelle frokoster, som retromad, mini-festival med madboder eller blind spisning.

Til slut runder vi forløbet af med et brag af et afslutningsevent, hvor vi er værter for en aften og fører hele skolen gennem en række sjove og sanselige overraskelser.

ÆSTETIK, KREATIVITET, KONCEPT

På linjen lærer du at gøre noget ekstra ud af både hverdag og fest: Små og store idéer til, hvordan man med enkle virkemidler kan skabe noget æstetisk, rart og fint. Også på en almindelig tirsdag.

På Kultur og Byliv møder du folk, der vil inspirere dig. Og du vil lære at konceptudvikle og planlægge et event: Med kreativitet og idéudvikling som primær ingredienser.

Fagområder vi dykker ned i på Kultur og byliv: Oplevelsesdesign, Oplev Byen og Madscenen!

FÆLLESFAG OG VALGFAG

Udover dit linjefag har du også fællesfag på tværs af linjerne, såsom Verdenskøkken, Smag på, Pop Up restaurant og vores kulinariske rejse til Italien.

Det samme gælder valgfagene som du kan læse om her.

Uanset, hvilken linje du vælger, kan du være sikker på, at du kommer til at lave lækker mad i et fællesskab, som har samme interesse som dig.

"Hovedgrunnen til linjen var at jeg ville bli bedre kjent med byen på en ikke-turist måte, noe jeg absolutt kan se tilbake på å være enig i at vi gjorde" Agathe