TOPPEN
Fælles fag og valgfag

Foodlab

Udforsk smagsoplevelser

I Foodlab udforsker vi systematisk vores smagsoplevelser helt fra bunden. Vi gør det i jagten på smagsmæssig nydelse, og fordi vi vil pirre vores nysgerrighed og nå til nye erkendelser om hvad smag og mad er – og kan være.

Træn dine sanser

Vi forholder os undersøgende og eksperimenterende til vores egne sanser, til råvarerne, håndværket og madkulturen omkring os. Vi undersøger grundsmage i udvalgte fødevarer og ser på, hvordan vi med både traditionelle og nye teknikker kan frembringe størst mulig velsmag.

Skab kemi i køkkenet

Vi arbejder som udgangspunkt med råvarer fra vores egen natur og kulturkreds, når vi eksperimenterer og udvikler velsmag i vores lab. Vi henter dog også inspiration fra hele verden og naturvidenskaben.

Vi ser altså både på mad som kultur og som et komplekst kemisk system, som vi kan påvirke gennem tilberedning som syltning, saltning, fermentering og lign. Vi arbejder med kemien i maden og eksperimenterer med råvarernes tekniske egenskaber.

Deltag i kreative eksperimenter

I Foodlab får du frit udløb for din kreativitet, eksperimenterer med råvarer og teknikker og faget afsluttes med dit eget innovationsprojekt.

Mød vores underviser

Hans Eli Iversen