Smag Forskellen – uge 28 (LUKKET FOR TILMELDING)

vi har lukket for tilmeldinger
Se øvrige KORTE  kurser

 

Smag Forskellen er en tilbagevendende klassiker på Suhrs, hvor vi gennem seks temaer går på jagt efter den gode smag.

Det kulinariske sommerkursus vil bestå af workshops, foredrag, fælles madlavning og debat, og der vil derudover være frivillige aftenaktiviteter som sang, smagninger og hygge.

Om kurset

Kursusleder Kirsten Høgh Fogt, medforfatter til kogebogsserien ‘God mad let at lave’ og Viceforstander på Suhrs Højskole vil lede dig sikkert gennem en uge med masser af god smag her på Suhrs Højskole midt i København.

På kurset kommer du bl.a. til at blive klogere på grundsmagene og opdage nye muligheder i køkkenet når vi sammen udforsker smag, metoder, ingredienser og konsistenser indenfor seks forskellige temaer.

Udover at dykke ned i grundsmagenes verden, bliver du også introduceret til smagene i det japanske køkken med fokus på shoyu, miso, umami og fermentering.

Vi skal også ud og smage på de vilde urter i naturen, når vi tager på sanketur med urteeksperten Thomas Laursen, og så skal vi udfordre smagene i det søde køkken, ved bl.a. at gå på opdagelse i krydderurtehaven og undersøge hvor stor forskel der kan være på is, når det kommer til både smag og konsistens. Vi stiller også skarpt på råvaren og råvarernes betydning i forhold til smag, når vi besøger det økologiske landbrug Seerupgård og høster de råvarer, der senere skal blive til omdrejningspunkt for vores afslutningsmiddag.
Alt i alt bliver det en uge i sansernes verden.

Praktisk

Dato: 7. juli 2019 til 13. juli 2019

Søndag d. 7. juli:
Kl. 14.00: Mulighed for ankomst og anvisning af værelser
kl. 15.00: Velkomst alle kursister

Lørdag d. 13. juli
Kl. 9:30 – 11:00: Vi spiser udvidet morgenmad og siger farvel (og på gensyn).

Hver morgen begynder vi dagen med fælles morgenmad med friskbagte boller, the, kaffe og frisk frugt og der vil i løbet af dagen være indlagt kaffepauser til hyggeligt samvær.

Du kan få flere praktiske informationer her. 

Priser

Kursist  – ikke boende: 4.500 kr.

Kursist – boende i delt to-mandsværelse: 6.000 kr.

Kursist – boende i enkeltmandsværelse: 7.000 kr.

Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af ugen.
Øl og vin kan købes til måltiderne.

RABATTER

Medlemmer af elevforeningen og studerende under 30 år:
500 kr. i rabat pr. kursus.

Tilmeldt mere end 1 kursus:
1000 kr. i rabat pr. efterfølgende kursus.

Rabatterne kan ikke kombineres.

 

Bestil materiale  Bliv ringet op

 

Ugens seks temaer

  • Grundsmagene - om at smage til og smage forskel
  • Smagen af Japan - det veganske japanske køkken med smagning på shoyu, miso, umami og fermentering
  • Den vilde natur - sankning og smag på vilde urter med Thomas Laursen
  • Sødt og salt - vi udfordrer smagene i dessertkøkkenet med inspiration fra urtehaven v. Magnus Lykke Houvenaghel fra Restaurant Den Røde Cottage
  • Is - smag og konsistenser med Thorkil Boisen fra Boisen Is.
  • Råvaren i centrum - besøg på Seerupgård økologiske landbrug og afslutningsmiddag.