Mad fra Jord & Hav

Mad fra Jord & Hav

Tag på højskole og lær noget du kan nyde hver dag – resten af livet. 

Vores kursus i uge 27 tager udgangspunkt i at lave skøn mad fra jord & hav. Der vil med andre ord være fokus på kreativ madlavning kun med grøntsager, fisk og skaldyr. 

På kurset vil du bl.a. komme i køkkenskole hos dygtige kokke som Mette Dahlgaard fra Restaurant Gemyse og Takashi Saito. Du vil møde inspirerende madfaglige mennesker som professor Ole G. Mouritsen, som har stor viden om mad fra havet, og Jonatan Leer, der forsker i madkultur.

Du vil også komme til fantastiske smagninger med bl.a. Mikkel Friis-Holm, der er verdensmester (!) i chokolade og vinbaren Terroiristen. Og på tur til Birkemosegaard, hvor vi skal og smage friske råvarer og spise middag i marken.

Vi skal selvfølgelig lære en masse nye måder at at tilberede og bruge grøntsager, fisk og skaldyr i madlavningen og afslutte med en skøn festmiddag. Og så skal vi synge højskolesange, nyde København – og spise en masse god mad. 

Alle kan være med, uanset niveau og foretrukne spisevaner.

Du kan se hele programmet længere nede på siden.

tilmeld dig

Datoer

Kurset kører fra d. 3.- 9. juli, 2022.

Priser

  • Kursist ikke boende: 4.900 dkk
  • Kursist boende i dobbeltværelse: 6.500 dkk
  • Kursist boende i enkeltværelse: 7.500 dkk
  • SÆRPRIS for studerende under 30 år eller for medlemmer af Suhrs Elevforening. (Boende på sovesal eller som dagelev): 3250 kroner. OBS: Begrænset antal pladser. Gyldigt studiebevis medbringes ved kursusstart.

Om højskolen 

Suhrs Højskole ligger midt i København – to minutters gang fra Nørreport i et hyggeligt byhus under byens tage.

Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og kultur.

Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.

Program
Med forbehold for ændringer

 

Søndag d. 3/7

14.00:  Ankomst og indkvartering
15.00  Velkomst med sang, tale og køkkenintro
18.00  Aftensmad og hygge på kvisten

Mandag d. 4/7 

8.30:  Morgenmad og samling
10.00:  Køkkenskole med grøn mad
12.30-15.00:  Frokost v. køkkenskole
13.15:  Pause
15.00 – 18.00:  Talk med Jonatan Leer om Kød. Herefter workshop og inspiration til alternative proteinkilder og sexede bønner.
18.00  Aftensmad

Tirsdag d. 5/7

8.30:  Morgenmad og samling
10.00  Køkkenskole med Mette Dahlgaard fra Gemyse
12.30  Frokost
15.00  Chokoladesmagning med Mikkel Friis Holm
18.00  Aftensmad
19.30  Gåtur ned til havnen for at bade

Onsdag d. 6/7

8.30:  Morgenmad og samling
9.15-12.00:  Friformiddag
12.30:  Ekskursion til Birkemosegaard med tur i mulden, jord under neglene (høst grøntsager til festmiddag). Husk badetøj!
18.00:  Middag i marken. 

Torsdag d. 7/7

8.30:  Morgenmad og samling
10.00: Tema: Fisk og tang. I køkkenet med Takashi Saito.
12.30:  Frokost
15.00:  Talk v. Ole G. Mouritsen om havet.
18.00:  Aftensmad
19.30:  Smagning af naturvin v. Terroiristen 

Fredag d. 8/7

8.30:  Morgenmad og samling
10.00:  Madlavning til festmiddag med elementer/opskrifter fra alle ugens spændende gæsteundervisere.
12.30  Frokost
14.00:  Madlavning til festmiddag
18.00:  Festmiddag og sangaften med højskolesange

Lørdag d. 9/7 

10.00:  Brunch og afslutning med sang.