TOPPEN
Korte kurser

Kulinarisk København – Ugekursus uge 27

Se det endelig program: Program Kulinarisk København uge 27

Et ugekursus der kredser om, hvad der rører sig kulinarisk i København.

Uge 27 – 2. juli- 8. juli 2017

Kursusleder og fast underviser på Suhrs Højskole Anne Marie Fogh Larsen tager dig med på gastronomisk opdagelse i byen og i køkkenet. Vi skal smage på København og høre om de gastronomiske trends der udspiller sig i byen.

Indhold på kurset:

Ugekurset Kulinarisk København handler om madscenen i København og Københavns historie som kulinarisk hotspot. Vi tager på kulinariske ekskursioner rundt til Københavns forskellige bydele og skal bl.a. besøge Kødbyen og høre om Vesterbros udvikling gennem årene og besøge nogle af de lokale madiværksættere. Vi sætter fokus på Københavns madmarkeder og historierne bag – ligefra det gamle fisketorv til Torvehallerne, det lille grønt torv og de mange nye madmarkeder der hele tiden dukker op i byen. Der vil også blive tid til selv at prøve kræfter med råvarer, teknikker og kreative idéer, når vi midt på ugen har køkkenværksted med fokus på enten desserter eller brødbagning.
Ugen slutter med en festmiddag, hvor vi sammen med Jan Friis Mikkelsen går i køkkenet og tilbereder hans version af det kulinariske København, og de trends der ligenu er at finde på madscenen.

Ugen vil byde på frivillige aftenarrangementer med foredrag, smagninger, samtalesalon eller sangaften.

Hver morgen starter vi dagen med fælles morgenmad med friskbagte boller, the, kaffe og frisk frugt og der vil i løbet af dagen være indlagt kaffepauser til hyggeligt samvær.

Du vælger selv om du vil bo på skolen eller ude i byen under kurset.

Pris for kurset som kursist (ikke boende): 4.500 kr.

Pris for kurset som boende kursist (i delt to-mandsværelse): 6.000 kr.

TILMELDING OG BETALING

Du kan tilmelde dig kurset ved at udfylde nedenstående formular. Efterfølgende kan du vælge at betale for hele kurset via Billetto, eller at få opdelt betalingen i to rater.
Ønsker du betalingen opdelt i to rater, vil du modtage en mail fra os med  vores kontonummer og betalingsanvisninger kort efter din tilmelding. De to rater er fordelt således, at den første rate på kr. 500 skal indbetales hurtigt efter din tilmelding, tilmeldingen betragtes først som bindende, når denne indbetaling har fundet sted. Restbeløbet betales ca. 1 måned før kurset.

OBS! Vi beder om dit CPR-nummer, da det er et krav fra Kulturministeriet. Alle CPR-numre behandles fortroligt og kun i lukkede systemer.

  • Antal*Antal deltagere
    0
  • Navn*Fornavn og efternavn
    1
  • Adresse*
    2
  • Postnummer*
    3
  • By*
    4
  • Statsborgerskab*
    5
  • CPR-nummer*
    6
  • Telefon*
    7
  • E-mail*
    8
  • Ønsker du at bo på skolen?*
    Ja
    Nej
    9
  • Eventuelt lidt om dig*
    10
  • Betaling*Hvordan ønsker du at betale for kurset
    Jeg betaler det fulde beløb nu, via Billetto
    Jeg betaler i rater og afventer betalingsanvisning fra højskolen
    11
  • 12

Betal hele kurset via Billetto her:

 

Ugens program:
(Programmet er foreløbigt og der tages forbehold for eventuelle rettelser eller forbedringer inden kursusstart)

Daglige måltider og aktiviteter:

Kl. 8.30: Morgenmad med friskbagt morgenbrød, frisk frugt, kaffe, the, mv.

Kl. 9.30: Fælles morgensamling eller sang – en god start på dagen.

Kl. 12.30: Frokost med efterfølgende kaffe og pause.

Kl. 18.00: Fælles aftensmad

Kl. 19.30: Aftenaktivitet og kaffe

Søndag d. 2. juli

Kl. 14.00: Ankomst og indkvartering – boende kursister.

Kl. 15.00: Velkommen til alle på Suhrs Højskole! v. Kursusleder Anne Marie Fogh Larsen.

Kl. 16.00: Grøntsagsbingo – kend din råvarer.

Kl. 18.00: Fælles middag

Mandag d. 3. juli – København – De nye hotspots!

Vi starter dagen med en ekskursion ud til et af de nyeste hot spots i København. vi skal se, høre og opleve stedet historie og udvikling.

Eftermiddagen tilbringer vi i køkkenet med inspiration fra vores besøg.

Aftenaktivitet: Foredrag og Debat – om råvarer og madkultur.

Tirsdag d. 4. juli – Køkkenværksted

Bagning og desserter er et hit – ikke bare i København, men i hele Danmark, i dag får du selv mulighed for at få fingrene i bolledejen eller mulighed for at kreere fantastiske desserter. Suhrs Højskoles faste undervisere Anne Marie og Magnus guider dig i enten brødbagningens kunst eller desserternes rige med tips til teknik, tilberedning og kreative tilgange.

Aftenaktivitet: Kaffesmagning

Onsdag d. 5. juli – Vesterbro – et kulinarisk hotspot

Morgen: Dem der har lyst starter morgenen med fælles morgensang på Københavns Hovedbibliotek.

Formiddag: På kulinarisk gåtur i Kødbyen. Vi besøger både den hvide og den brune Kødby, og snakker om Kødbyens historie og hvor den er i dag. Vi besøger nogle af Kødbyens madiværksættere og høre om deres initiativer.

Eftermiddagen bruger vi på at lave grøn mad inspireret af vores besøg i Kødbyen.

Aftenaktivitet: Sangaften

Torsdag d. 6. juli – Byens madmarkeder
Morgen: (Frivilligt) Vi besøger Københavns Fisketorv og får historien om torvet og hvordan det fungerer nu, og så køber vi frisk fisk til aftenens middag.

Formiddag: Vi besøger Torvehallerne og Det lille Grøntorv på Østerbro. Vi skal høre om de to vidt forskellige markeders historier og baggrunde.

Eftermiddag: Dem der har lyst laver streetfood i køkkenet.
Aftenaktivitet: Lars Sonne-Hansen – Forstander på Suhrs Højskole fortæller om Højskolens historie.

Fredag d. 7. juli – Det kulinariske København – spiselige trends og tendenser

Vi har inviteret kokken Jan friis Mikkelsen forbi til at hjælpe os med at fortolke de trends og tendenser man fortiden ser i det kulinariske København – og få lavet en festmiddag ud af det. Vi går i køkkenet sammen og skaber en lækker middag med Jan Friis kyndige vejledning.

Aftenaktivitet: Afslutningsfest.

Lørdag d. 8. juli – Farvel og tak!

Vi mødes til farvel-brunch kl. 09:30.