Kulinarisk sommer – Uge 26

“Masser af gode undervisere, der altid ville svare på ens mange spørgsmål og masser (!) af mad. Det var skønt!”

Sådan siger en af vores tidligere kursister om Kulinarisk sommer, som vi afholder igen i år 2021 – med et helt nyt program.

Kursusledere er Kirsten Høgh Fogt, medforfatter til kogebogsklassikeren
God mad – let at lave og Hans Frost, kok og højskolelærer. 

På kurset vil du lære grundlæggende teknikker til at lave endnu bedre mad i hverdagen, og du vil komme hjem med en masse ny inspiration.

Temaerne bliver bl.a. hjemmelavet is, som vi skal lære mere om sammen med Thorkil Boisen, der var ejer af den økologiske iscafé Boisen Is på Bornholm. Du vil lære det japanske køkken bedre at kende, når vi får besøg af Takashi Saito, der er japansk kok.

Og vi skal tilberede skøn fisk med Magnus Lykke Houvenaeghel, der er kok og tidligere souschef på gourmetrestauranten Den Røde Cottage.

Herudover tager vi på vinsmagning hos hofleverandørerne Kjær & Sommerfeldt i deres smukke omgivelser. Og smager på honning med indehaver af specialbutikken HONNING, Katrine Klinken.

I løbet af ugen kommer du også i køkkenet og laver dine egen hotdogs helt fra bunden, vi synger højskolesange, nyder København og spiser helt ekstraordinært god mad.

Alle kan være med!

Tilmeld dig her

 

Bestil materiale

 

"Jeg synes, der var mange spændende temaer på programmet med super kompetente undervisere. Jeg glæder mig til at bruge teknikkerne i mit eget køkken."
Tidligere kursist om "Kulinarisk sommer"

Datoer

Kurset kører fra søndag den 27. juni  – lørdag  3. juli, 2021.

priser

  • Kursist ikke boende: 4.725 dkk
  • Kursist boende i dobbeltværelse: 6.300 dkk
  • Kursist boende i enkeltværelse: 7.350 dkk
  • SÆRPRIS for studerende under 30 år eller for medlemmer af Suhrs Elevforening. (Boende på sovesal eller som dagelev): 3100 kroner.
    OBS: Begrænset antal studiepladser. Gyldigt studiebevis medbringes ved kursusstart. Der er ikke flere studiepladser på “Kulinarisk Sommer” pt. Skriv til kontakt@suhrs.dk for at komme på venteliste til en studieplads. Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af ugen. Øl og vin kan købes til måltiderne.

Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af ugen. Øl og vin kan købes til måltiderne.

Tilmeld dig her

 


 

Program
Med forbehold for ændringer


Søndag d. 27. juni 

14.00 Ankomst og indkvartering
15.00 Velkomst ved Kirsten Høgh Fogt
15.30 Vi går i køkkenet og laver vores første måltid sammen. v. Marie Hertz
18.00 Aftensmad og hygge på Kvisten

Mandag d. 28. juni

8.30 Morgenmad og morgensamling
10.00 Rundt om fisk og godt tilbehør med kok Magnus Lykke Houvenagel
12.30 Frokost
13.15 Pause
14.30 Rundt om fisk og godt tilbehør
18.00 Aftensmad
19.30 Sangaften med nye og gamle sange fra den nye højskolesangbog. V. Kristian Bach.

Tirsdag d. 29. juni 

8.30 Morgenmad og morgensamling
10.00 HOT DOGS! og hvad der hører til. V. Kirsten Høgh Fogt & Hans Frost
12.30 Frokost
13.15 Pause
14.30 HOT DOGS! Fortsat fra i formiddag
18.00 Aftensmad
19.30: Suhrs’ historie v. forstander Lars Sonne-Hansen

Onsdag d. 30. juni 

8.30 Morgenmad og morgensamling
10.00 Smag på Honning v. Katrine Klinken
12.30 Frokost ude af huset
14.30 Fri-eftermiddag / Coronatest
18.00 Aftensmad
19.30 Vinsmagning i vinhuset Kjær & Sommerfeldt

Torsdag d. 1. juli 

8.30 Morgenmad og morgensamling
10.00 Is-kursus med Thorkil Boisen.
12.30 Frokost
13.15 Pause
14.30 Vi fortsætter hvor vi slap i formiddags.
18.00 Aftensmad
19.30 Historisk byvandring i sommeraftenen med historieformidler Mathias Nielsen

Fredag d. 2. juli 

8.30 Morgenmad og morgensamling
10.00 Japansk verdenskøkken med Takashi Saito
12.30 Frokost
13.15 Pause
14.30 Vi fortsætter fra i formiddags
18.00 Japansk festmiddag og hygge

Lørdag d. 3. juli 

10.00 Farvel-brunch og hygge

 


 

Om højskolen 

Suhrs Højskole ligger midt i København – To minutters gang fra Nørreport i et hyggeligt byhus under byens tage.

Vi er en højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed, klima, iværksætteri og bykultur.

Vi bygger videre på mere end 100 års erfaring fra vores tid som Suhrs Husholdningsskole, og et engageret hold af ildsjæle underviser i dag på skolen.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 33 12 80 53 og høre mere om kurserne og højskolen.