Klimavenlig Køkkenkunst

Velkommen til Klimavenlig køkkenkunst (uge 28)!

Vi tror på, at hvert skridt tæller og at det bliver sjovere, når vi gør det sammen.

Vi lader den grønne omstilling begynde i køkkenet og bliver inspirerede af vegetariske ildsjæle og kokke med styr på den grønne gastronomi.

Kursusvært er Lars Sonne-Hansen, som er forstander på Suhrs Højskole, og med sig har han en perlerække af grønne gæster.

Grønne undervisere

Vi skal blandt andet i køkkenet Camilla Skov, som er indehaver af bloggen Vegetarisk Hverdag. Camilla er ekspert i at lave vegetarisk comfort food: Mad, der smager fantastisk godt og som også kan laves i en travl hverdag.

Du møder naturligvis også højskolens egne undervisere, som arbejder med formidling og råvarer hver dag. Blandt andet Peter Nøhr, som er Suhrs’ grønne kok – og specialist i kreative og vildt velsmagende grøntsagsretter. 

I vil både møde Peter i køkkenet og i selskab med kollegaen Asmus Gamdrup Jensen, som sammen driver virksomheden KOST. De vil give os en historisk vinkel på danskernes forhold til grøntsager.

Foredrag og debat

Vi får besøg af foredragsholdere og hverdagsaktivister til fordomsfri diskussion. Og opdager, hvor meget vi selv kan bidrage med – også i hverdagen. 

Du kommer blandt andet til at møde Signe Wenneberg, som er klimaaktivist, iværksætter og en inspirerende foredragsholder med mange tips til at gøre hverdagen bæredygtig.

Vi skal også en tur på Baka d’Busk: Nørrebro-restauranten, som Politiken havde følgende at sige om:

“Hvis jeg ender på dødsgangen, vil jeg have Nørrebros nye vegetarbistro til at koge mit sidste måltid.”

Højskolehygge  

Dagen begynder med sang og slutter med grønne snacks, en øko øl, eller et glas naturvin i vores hyggelige byhus midt i København

Denne uge er vegetarisk, men du kan sagtens være veganer eller normalt spise kød. Alle er velkomne. 

bolig

Du kan både vælge at bo på skolen eller i egen bolig under kurset. Vi bor i et hyggeligt byhus midt i København med dejlige værelser.

Pustervig ligger få minutters gang fra nørreport i en sidegade, som er fredelig, men stadig tæt på alting.

Bestil materiale  Tilmelding

 


 

Datoer, priser og materiale

Kurset kører fra søndag den 5. juli – lørdag den 11. juli

Du kan få flere praktiske informationer her. 

Priser

Kursist  – Ikke boende: 4.500 kr.

Kursist – Boende i delt to-mandsværelse: 6.000 kr.

Kursist – Boende i enkeltmandsværelse: 7.000 kr.

Prisen inkluderer al undervisning, ekskursioner samt alle måltider i løbet af ugen.
Øl og vin kan købes til måltiderne.

RABATTER

SÆRPRIS for studerende under 30 år eller for medlemmer af Suhrs Elevforening. (Boende på sovesal eller som dagelev): 2950 kroner. OBS: Begrænset antal pladser. Gyldigt studiebevis medbringes ved kursusstart.

Bestil materiale  Tilmelding

 


 

program for hele ugen –Med forbehold for ændringer

Søndag d. 5. juli

  • Kl. 15.00   Ankomst og indkvartering
  • Kl. 18.00   Aftensmad og hygge med kursister og undervisere

Mandag d. 6. juli

  • Kl. 8.30    Morgenmad og morgensamling
  • Kl. 10.00  Køkkenskole med Camilla Skov fra Vegetarisk Hverdag
  • Kl. 12.30  Frokost
  • Kl. 13.15  Pause
  • Kl. 14.30  Foredrag om hverdagsaktivisme med Signe Wenneberg
  • Kl. 18.00  Aftensmad
  • Kl. 19.30  Sangaften på kvisten

Tirsdag d. 7. juli

  • Kl. 8.30    Morgenmad og morgensamling
  • Kl. 10.00  Køkkenskole med Jonathan Knoll fra Baka d’busk
  • Kl. 12.30  Frokost
  • Kl. 13.15  Pause
  • Kl. 14.30  Foredrag om kål med Peter Nøhr og Asmus Gamdrup Jensen fra KOST
  • Kl. 18.00  Aftensmad
  • Kl. 19.30  Hygge på kvisten

Onsdag d. 8. juli

  • Kl. 8.30    Morgenmad og morgensamling
  • Kl. 10.00  Fri-formiddag
  • Kl. 12.30  Frokost
  • Kl. 13.15  Pause
  • Kl. 14.30  Foredrag med Katrine Ejlerskov fra Vegetarisk Forening
  • Kl. 18.00  Middag på Restaurant Baka d’busk

Torsdag d. 9. juli

  • Kl. 8.30    Morgenmad og morgensamling
  • Kl. 10.00  Ekskursion ud af huset med Anna Laursen inkl. frokost
  • Kl. 18.00  Aftensmad
  • Kl. 19.30  Smagning med Lars Sonne-Hansen

Fredag d. 10. juli

  • Kl. 8.30     Morgenmad og morgensamling
  • Kl. 10.00   Ekskursion til Seerupgaard efter råvarer
  • Kl. 12.30   Frokost
  • Kl. 13.15   Pause
  • Kl. 14.30   Festmiddag tilberedes og fejres med Peter Nøhr / Hans Frost

Lørdag d. 11. juli

  • Kl. 8.30     Morgenmad og morgensamling
  • Kl. 10.00   Farvel-brunch