TOPPEN
Hovedfag

Sundhed og Ernæring

Hvad er sundhed og ernæring?

Vi kommer til at arbejde med viden, holdning og bevidsthed om sundhed og ernæring både i forhold til din egen sundhed og på samfundsniveau. Det bliver på grundlag af solid videnskab, demokratiske frihedsværdier og filosofisk refleksion. Intet mindre!

Debater med en af Danmarks førende sundhedsdebattør

Du får mulighed for at lære og diskutere begreberne sammen med en af Danmarks førende sundhedsdebattører, Per Brændgaard, hvis mission er at sprede ægte sundhed til så mange mennesker som muligt og samtidig gøre op med de mange myter om sundhed. Her er en lille stribe af temaerne i undervisningen:

– Sundhedsbegrebet; Sundhedsvidenskab; Sundhedsmotivation og Sundhedsmagt.
– Ernæring back to basics. Comeback til næringsstofferne. Farvel til madreligion
– Fakta og fordomme om diæter og slankekure
– Mindful spisning. Kunsten at nyde igennem
– Forandring i praksis. Små skridt og puf (nudging)

Afprøv og forsøg i køkkenet

Vi omsætter temaerne fra Sundhed og Ernæring til råvarer, retter, rigtig mad og måltider. Kan det overhovedet ses og smages, når maden er “ernæringsrigtig”? Hvad med alle de andre dimensioner af sundhed – kan de smages?  Vi går i kødet på de sunde mærkningsordninger, afprøver diæter og nudgingstrategier, samt udvikler nye sunde retter.

Mød vores underviser og elever

Kirsten Høgh Fogt  slår til lyd for at, al mad kan laves sund, og at den sunde mad kun giver mening, hvis den også smager godt. Kirsten har om nogen fod på mad fra bunden, der smager godt, er sund – og er “let at lave”.

Per Brændgaard har arbejdet professionelt med ernæring og sundhed siden 1994 og arbejder i dag freelance som foredragsholder, underviser, skribent og konsulent.

Jon og Emily er vores elever, der valgte Sundhed og Ernæring som hovedfag. Se, hvad de mener om faget.