TOPPEN
Fag

Gastro

Mad til perfektion

I Gastro undersøger og arbejder vi med gastronomiens udvikling og afprøver teknikkerne i køkkenet. Emnerne spænder vidt fra traditionel fransk bistro til de nyeste tendenser på restaurantscenen som fx pacific rim,  molekylær gastronomi, nose to tail og det ny nordiske køkken. Hvilke præcise emner vi tager op i faget beslutter vi, når faget er i gang.

Menu-udvikling og teknik

Du får indblik i restaurantkøkkenets teori og praksis og kommer til at arbejde med råvarekendskab, økonomi og indkøb, metodik og madhåndværk, menusammensætning, arbejdsplanlægning, præsentation og servering.

Vi koncentrerer os om et emne per uge og udnytter skolens store køkkener til at udforske, smage og afprøve teknikker. Hver tema afsluttes med, at vi kreerer en menu og planlægger setup og afvikling og serverer menuen for højskolens elever eller laver en pop-up restaurant, hvor gæster udefra for mulighed for at smage maden.

Restaurant take-over og pop-up events

Du får også mulighed for at arbejde med at lave mad til pop-up events på højskolen og være en del af restaurant take-over, når vi får en aften får mulighed for atdrive en gourmet restaurant i København og køre køkkenet til betalende gæster.

Mød vores underviser og elever

Magnus Lykke Houvennaeghel(mlh@suhrs.dk)- uddannet kok og tidligere arbejdet på bl.a. Tinggården (under Jan Friis Mikkelsen – ham fra den store bagedyst) og på Hotel D’Angleterre. Magnus brænder for gode råvarer og kreativ gastronomi.

Lars Sonne-Hansen (lsh@suhrs.dk) – Suhrs Højskoles forstander, der er madmenneske af natur – Optaget af råvarenes kvalitet og historie, af ærlig og rustikke  tilberedninger og af at skabe gode og sanselige måltidsoplevelser.

Frederik og Louise er vores elever, der valgte Gastro som et af deres hovedfag. Se, hvad de mener om faget.