Fjernsyn for dig!

Valgfag

I Fjernsyn for dig skal vi se en masse fjernsyn, men i en højere sags tjeneste. Vi skal udvikle et kritisk sprog for tv-serien, som uden tvivl er den kunstform, der har domineret den kulturelle samtale i det sidste årti. På trods af det faktum anses tv stadig for at være mindre værd end at læse en bog eller gå i biografen, og for at være næringsløst tidsspilde. Tyggegummi for øjnene, som en kritiker har kaldt det. Den fordom, skal vi udfordre!

Vi skal tale om 00ernes antihelteserier, om sæbeoperaen og dens forhold til køn. Om de uventede ligheder mellem genrerne Reality og Fantasy. Om tv-seriens forhold til amerikansk kultur og politik.

Vi skal spørge ind til, hvorfor en så stor andel af hovedpersonerne i tv-fiktion er politibetjente, og vi skal forsøge at beskrive det menneskesyn, der ligger til grund for komedieserien. Vampyrer kommer vi naturligvis heller ikke udenom.

Johannes, der underviser i valgfaget, arbejder også som fast tv-kritiker på Weekendavisen. Han vil løbende tage problemstillinger og tanker fra denne praksis med ind i klasseværelset.