5/6 2023 Grundlovsdag - Fællessang og kage

I anledning af Grundlovsdag arrangerer vi den 5. juni 2023 en sangeftermiddag, hvor vi kommer rundt i den nye udgave af Højskolesangbogen. Vi har bedt tidligere højskoleforstander og embedsmand Jesper Moesbøl om at lede os gennem sangen. Jesper kender sangbogen bedre end de fleste, for han har redigeret Sanghåndbogen, som indeholder en gennemgang af alle sangene i Højskolesangbogen, og som danner grundlag for højskoleforeningens mange artikler på nettet om sangene.

Ingen andre folkeslag har en tilsvarende folkelig sangbog med digte og sangbare melodier fra øverste hylde. Højskolesangbogen udkom første gang for 129 år siden, og den er løbende blevet fornyet. I dag synger vi således efter den 19. udgave, som udkom i 2020, og som rummer mange nutidige sange. Jesper har valgt en række sange, der viser, hvem vi er, og hvad vi er rundet af – både gamle sange og helt nye. Nogle kan vi bare synge, andre skal vi lære, inden de sidder. Hensigten er, at vi bliver både oplivet og oplyst.

Vi begynder kl. 15 og serverer kaffe og te og et stykke kage. Elevbaren holder åbent og sælger kolde drikkevarer.

Arrangementet er en del af “Syng spis og snak”. Med hjælp fra Nordea-fonden vil de frie skoler sprede glæden og værdien ved fællessang til hele samfundet.

 

Tid og sted: kl. 15.00 / i Pustervig 8, 1126 København K.

Pris:  Gratis adgang mod forevisning af billet. Alle er velkommen.

reserver billet