Historisk mad og ny gastronomi

Dyk med ned i råvarernes historie og få inspiration til enkle og velsmagende retter med kok Peter Nøhr og historiker Asmus Gamdrup.

Peter og Asmus har i flere år arbejdet sammen om måltidsløsninger og pop-up-restauranter i deres fælles
madfirma, Kost. De har sammen skrevet madbøgerne “KÅL” og senest “EGN”, der udkommer i oktober 2018. I bøgerne
kombinerer de råvarernes kulturhistorie med inspirerende nye opskrifter, i den nynordiske stil med respekt for historie,
kultur og råvarekvalitet.

Peter og Asmus bruger et råvarefokus til både at gøre vores kulturhistorie levende og samtidig åbne nye veje for vores
nutidige gastronomi. Kartoflen kan eksempelvis fortælle om alt fra kolonitiden til komfurets historie, mens kål kan
fortælle om gamle husholdninger, sygdomsforestillinger og lovbøger. Spørgsmålet er om de gamle, glemte metoder og
råvarer ikke også kan være med til at udvikle vores gastronomi i dag og i fremtiden?

Vi skal i køkkenet med såvel kendte som glemte råvarer. Vi skal smage på historien og arbejde både ambitiøst, grønt og
klimavenligt i køkkenet.

Mere info følger…

Dato

28. juli 2019 til 3. august 2019

Du kan få flere praktiske informationer her. 

Pris

Du vælger selv, om du vil bo på skolen eller ude i byen under kurset.

Pris for kurset som kursist (ikke boende): 4.500 kr.

Pris for kurset som boende kursist (i delt to-mandsværelse): 6.000 kr.

Tilmelding

Er du interesseret i at deltage på kurset? Tilmeld dig her.