TOPPEN

Det sker på Suhrs:

KOMMENDE ARRANGEMENTER:

 

Kom forbi og crick’it på Roskilde Festivals Food Court

Suhrs Højskole skal i år være med til at bringe insekter på menuen på Roskilde Festival med boden Crick’it. Boden er et samarbejde mellem Suhrs Højskole, Insekt KBH,  fårekyllingefarmen Bugging Denmark og kokken Rasmus Leck Fischer.  Vi serverer pulled chicken burger med krydderstegte melorme og lun kartoffelsalat med fårekyllinge-pesto.  Vi glæder os til at være en del af projektet og at lave innovativ mad til jer! Læs mere på her og følg med på Facebook.

Kulinarisk København – sommerkursus i uge 27 

Tag med på en kulinarisk opdagelsesrejse i København! Ugekurset Kulinarisk København handler om madscenen i København og Københavns historie som kulinarisk hotspot. Vi tager på kulinariske ekskursioner rundt til Københavns forskellige bydele og skal bl.a. besøge Kødbyen og høre om Vesterbros udvikling gennem årene og besøge nogle af de lokale madiværksættere. Læs mere om kurset her og køb billetter på Billetto.

 

Smag Forskellen – sommerkursus i uge 28 

Smag Forskellen er et kulinarisk sommerkursus, hvor vi gennem seks temaer går på jagt efter den gode smag. Kurset ledes af viceforstander på Suhrs Højskole Kirsten Høgh Fogt og undervejs smager vi til med både madbloggere, køkkenchefer, konditorer og restauratører.  De seks temaer er grundsmag, konservering, grønt køkken, krydderier, sødt og salt og råvaren. Gennem 6 temaer kredser vi  om og kæler for den gode smag. Tilmeld dig og læs mere om kurset mere på Suhrs.dk.

TIDLIGERE ARRANGEMENTER:

Torsdag d. 8. Juni kl. 16–17.30: Tøjbyttemarked på Suhrs Højskole v. Anne Marie
Få en ny garderobe og deltag i bæredygtigt forbrug.
Medbring det tøj du ikke længere bruger –  og få spændende tøj med hjem igen. Eneste adgangskrav til vores Tøjbyttemarked, er at du medbringer tøj, der er rent og i god stand. Tilmelding er nødvendig, men gratis. Du kan købe te, kaffe og lidt kage.

Onsdag d. 7. juni: Højskoleaften kl 19:00 “Fra Mangel til overflod”
“Fra mangel til overflod” betegner meget godt udviklingen i danskernes mad-, ernærings- og husholdningshistorie i det 20 århundrede.  En periode hvor opfattelsen af hvad der er det gode og sunde liv også har ændret sig markant. Historikeren Svend Skafte Overgaard trækker historien op og kombinerer den med et nutidigt perspektiv på mad og sundhed.
Svend har skrevet bogen “Fra Mangel til Overflod”, der blev udgivet i forbindelse med Suhrs Seminariums 100 års jubilæum. Han er i dag lektor på Professionshøjskolen Metropol og er i øvrigt levende gastronomisk interesseret og vokset op på en højskole!

Onsdag d. 5. april: Højskoleeftermiddag kl. 16.30. “Mit liv med mad” med Katrine Klinken

Kathrine Klinken, som er madskribent, kogebogsforfatter, foredragsholder, kok og meget mere, kigger forbi Suhrs til en aften med fokus på hendes liv med mad.

Katrine er meget engageret i Slowfood bevægelsen i det hele taget og har altid gået meget op i god mad og gode råvarer, som hun kæmper en brav kamp for – både herhjemme og internationalt.

Kathrine vil med baggrund i sit eget liv med mad tale om, hvad mad betyder for hende, og hvilke tendenser hun ser i vores samfund i dag. Hvor får hun energien og inspirationen fra, og er hun bekymret eller optimistisk på fremtidens vegne?

Onsdag d. 1. februar:Højskoleaften kl 19  Premiere og debat om dokumentarfilmen “Al magt til folket?”
Højskolerne har fået mulighed for at visen filmen og deltage i debatten. På Suhrs har vi valgt at gå med til premieren i Grand. Derfor er der desværre ikke mulighed for at være med denne aften, hvis du altså ikke er elev på Suhrs Højskole

Filmen følger den italienske Femstjernebevægelse (Movimento Cinque Stelle), der under ledelse af aktivist og komiker, Beppe Grillo, vil ’fyre’ alle de etablerede politikere og give magten tilbage til folket.  Det danske filmhold havde unik adgang til at følge de første dramatiske år af dette demokratiske eksperiment. Det har resulteret i et usædvanligt nuanceret politisk portræt af det moderne demokrati, samt dets dilemmaer og udfordringer.
Filmen stiller spørgsmål ved hvordan det politiske landkort ændres, når og hvis ’folket’ tager over. Kan de populistiske partier opfylde deres løfter til dét folk, de hævder, at repræsentere? Og hvem er egentlig ‘folket’, når folket selv er blevet politikere? Disse og mange andre afgørende spørgsmål vil blive diskuteret efter filmen i en livestream debat fra Christiansborg.