TOPPEN

Det sker på Suhrs:

KOMMENDE ARRANGEMENTER:

Onsdag d. 1. november kl. 19-20.30 – Højskoleaften med Theis Ørntoft 

Theis Ørntoft er digter, og han bruger sine ord med omhu. I 2014 udgav han digtsamlingen “Digte 2014”, hvor han blandt andet diskuterer, hvorvidt vi står over for en økokatastrofe – eller om vi står midt i den.

Siden Theis Ørntoft i 2009 debuterede med digtsamlingen “Yeahsuiten”, har han især beskæftiget sig med vores samfund og ikke mindst vores klima i sine digte.

Theis Ørntoft er uddannet på Forfatterskolen, og du kan møde og lytte til digteren, når vi inviterer til Højskoleaften på Suhrs Højskole den 1. november.

Læs mere på Facebook og køb billetter her.

8.-10. november – Pop-up restaurant med Jesper Vollmer

Jesper Vollmer er den engagerede, dygtige og sympatiske kok, du møder som MadX på efterårets lange kursus.

I 2016 udgav han kogebogen “To sider af samme smag”. Det er den, vi tager udgangspunkt i, når efterårets højskoleelever sammen med Jesper over tre dage skal kreere en tre retters menu, hvor hver ret kommer i to versioner. Gourmetudgaven som den blev serveret i kongehuset og mormorudgaven, som vi alle elsker. I følge Jesper har begge versioner deres særlige smagsmæssige kvaliteter, når de er tilberedt med kærlighed, godt håndværk og råvarer, der er er i sæson.

Yderligere info vedr. bordbestilling kommer snarest.

Lørdag den 18. november – Åbent Hus

Overvejer du at tage på højskole? Lørdag den 18. november inviterer Suhrs Højskole indenfor til Åbent Hus kl. 11.00-15.00, hvor du kan få et indblik i livet på Suhrs.

Skolens tidligere elever giver en rundvisning, og vi går sammen i køkkenet og laver en lækker frokost. Du kan også møde skolens forstander Lars Sonne-Hansen, som vil fortælle om hovedfag, valgfag og livet på højskolen.

Vi glæder os til at byde dig indenfor. Du er mere end velkommen til at tage forældre, venner eller andre med.

Arrangementet er gratis.

Læs mere og tilmeld dig her.

21.-22. november – Takeover af Restaurant Naert

Har du lyst til en gastronomisk oplevelse? Gastro-eleverne på Suhrs Højskole overtager i to dage Restaurant Naert og serverer en fire retters gourmet menu, som vil udfordre alle dine sanser.

Den nordiske menu vil afspejle sæsonens lokale råvarer og er specielt udviklet af højskolens elever i samarbejde med kokkene fra Restaurant Naert. Menuen koster 300 kroner (drikkevarer kan tilkøbes på Restaurant Naert).

Yderligere info vedr. bordbestilling kommer snarest.

Onsdag den 6. december kl. 19-20.30 – Højskoleaften med Peter Nøhr Christensen og Asmus Gamdrup

Hvad betyder mad for vores fælles kultur og historie? Rigtig meget, hvis du spørger kok Peter Nøhr Christensen og historier Asmus Gamdrup, der sammen har skrevet bogen “KÅL” og til daglig ejer og driver købmandsbutikken Kost på Vesterbro i København. I “KÅL” udforsker de to madnørder kålens betydning op gennem historien, og de kommer med deres bud på, hvordan forskellige typer kål kan tilberedes.

Til vores Højskoleaften vil Peter Nøhr Christensen og Asmus Gamdrup tage os med på en spændende rejse ind i kålens univers, og vi skal både lytte og smage, imens vi bliver klogere på kålens historie.

Læs mere på Facebook og køb billetter her.

TIDLIGERE ARRANGEMENTER:

Torsdag den 12. oktober kl. 18-21 – Madbyttemarked på Suhrs Højskole  

Suhrs Højskoles Elevforening inviterer til Madbyttemarked den 12. oktober. Madbyttemarkedet er for alle madglade, som har lækre hjemmelavede specialiteter at byde på. På markedet kan man ikke købe – kun bytte. Maden er altså din eneste valuta.

Alle former for hjemmelavet mad, hjemmedyrkede råvarer og hjemmebryggede drikkevarer er velkomne – alt fra det sure til det søde, fra det syltede til det fermenterede. Medbring dine egne lækkerier og byt dem til andres – det kan være alt fra syltede hvidløg, hjemmelavede pølser eller hjemmelavede skumfiduser. Kun fantasien sætter grænser.

I løbet af aftenen skal vi i bedste højskole-ånd også synge de dejlige sange fra Højskolesangbogen. Arrangementet er en del af “Syng, spis og snak”-projektet, hvor de danske højskoler inviterer indenfor til fællessang og dejligt samvær. 

Læs mere på Facebook og køb billetter her.

Onsdag d. 4. oktober kl. 19-20.30 – Højskoleaften med Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er et festfyrværkeri. Hans entusiasme for mad og mennesker lyser ud af ham, og det er svært ikke at blive inspireret, når den farverige kok begynder at fortælle historier.

Vi kender ham blandt andet fra et utal af tv-udsendelser, hvor hans begejstring for det gode måltid altid buldrer ud af ham. Men hvem er Nikolaj Kirk egentlig? Hvor stammer hans passion for mad fra, og hvorfra har han fået sit begejstrede sind? Mød ham og få svaret, når vi inviterer til Højskoleaften den 4. oktober.

Lørdag d. 9. september – Syrisk Folkekøkken med DFUNK

Suhrs Højskoles elever har sammen med 5 unge syriske flygtninge fra DFUNK (Dansk Flygtningehjælp Ungdom) sammensat en menu, som serveres ved langborde. Menuen er inspireret af kogebogen Syriens gryder, udgivet af Dansk Flygtningehjælp. Som der står i bogen: ”Mad skal helst spises sammen med venner, og bordet skal bugne af friske grønsager, krydderurter, krydderier, mørt saftigt lammekød og ikke mindst glæde os over madens farverigdom”. Kort sagt, et køkken for dem der holder af sprøde, friske grønsager og krydret kød. Dertil serveres te og friske drikke.

Onsdag d. 6. september kl. 19-20.30 – Højskoleaften med Uffe Elbæk

Han beskriver sig selv som en ”senior troublemaker and solutionfinder”, og så er han altid klar på at lære noget nyt. Igen og igen og igen.

Uffe Elbæk er i dag politisk leder af Alternativet, og han har stærke rødder til højskoleverdenen. Han voksede blandt andet op på Ry Højskole, hvor hans forældre var lærere, og senere var han selv på et ophold på Krogerup Højskole. Spørgsmålet er, hvordan højskolen har påvirket den politiske leder, hvad han ellers er rundet af, og hvorfor har han truffet de valg på sin vej, som han har? Alt det vil Uffe Elbæk svare på til vores Højskoleaften, hvor du også vil få mulighed for at stille spørgsmål til og debattere med politikeren.

Kom forbi og crick’it på Roskilde Festivals Food Court

Suhrs Højskole skal i år være med til at bringe insekter på menuen på Roskilde Festival med boden Crick’it. Boden er et samarbejde mellem Suhrs Højskole, Insekt KBH,  fårekyllingefarmen Bugging Denmark og kokken Rasmus Leck Fischer.  Vi serverer pulled chicken burger med krydderstegte melorme og lun kartoffelsalat med fårekyllinge-pesto.  Vi glæder os til at være en del af projektet og at lave innovativ mad til jer! Læs mere på her og følg med på Facebook.

Kulinarisk København – sommerkursus i uge 27 

Tag med på en kulinarisk opdagelsesrejse i København! Ugekurset Kulinarisk København handler om madscenen i København og Københavns historie som kulinarisk hotspot. Vi tager på kulinariske ekskursioner rundt til Københavns forskellige bydele og skal bl.a. besøge Kødbyen og høre om Vesterbros udvikling gennem årene og besøge nogle af de lokale madiværksættere. Læs mere om kurset på Suhrs.dk.

 

Smag Forskellen – sommerkursus i uge 28 

Smag Forskellen er et kulinarisk sommerkursus, hvor vi gennem seks temaer går på jagt efter den gode smag. Kurset ledes af viceforstander på Suhrs Højskole Kirsten Høgh Fogt og undervejs smager vi til med både madbloggere, køkkenchefer, konditorer og restauratører.  De seks temaer er grundsmag, konservering, grønt køkken, krydderier, sødt og salt og råvaren. Gennem 6 temaer kredser vi  om og kæler for den gode smag. Læs mere om kurset mere på Suhrs.dk.

Torsdag d. 8. Juni kl. 16–17.30: Tøjbyttemarked på Suhrs Højskole v. Anne Marie
Få en ny garderobe og deltag i bæredygtigt forbrug.
Medbring det tøj du ikke længere bruger –  og få spændende tøj med hjem igen. Eneste adgangskrav til vores Tøjbyttemarked, er at du medbringer tøj, der er rent og i god stand. Tilmelding er nødvendig, men gratis. Du kan købe te, kaffe og lidt kage.

Onsdag d. 7. juni: Højskoleaften kl 19:00 “Fra Mangel til overflod”
“Fra mangel til overflod” betegner meget godt udviklingen i danskernes mad-, ernærings- og husholdningshistorie i det 20 århundrede.  En periode hvor opfattelsen af hvad der er det gode og sunde liv også har ændret sig markant. Historikeren Svend Skafte Overgaard trækker historien op og kombinerer den med et nutidigt perspektiv på mad og sundhed.
Svend har skrevet bogen “Fra Mangel til Overflod”, der blev udgivet i forbindelse med Suhrs Seminariums 100 års jubilæum. Han er i dag lektor på Professionshøjskolen Metropol og er i øvrigt levende gastronomisk interesseret og vokset op på en højskole!

Onsdag d. 5. april: Højskoleeftermiddag kl. 16.30. “Mit liv med mad” med Katrine Klinken

Kathrine Klinken, som er madskribent, kogebogsforfatter, foredragsholder, kok og meget mere, kigger forbi Suhrs til en aften med fokus på hendes liv med mad.

Katrine er meget engageret i Slowfood bevægelsen i det hele taget og har altid gået meget op i god mad og gode råvarer, som hun kæmper en brav kamp for – både herhjemme og internationalt.

Kathrine vil med baggrund i sit eget liv med mad tale om, hvad mad betyder for hende, og hvilke tendenser hun ser i vores samfund i dag. Hvor får hun energien og inspirationen fra, og er hun bekymret eller optimistisk på fremtidens vegne?

Onsdag d. 1. februar:Højskoleaften kl 19  Premiere og debat om dokumentarfilmen “Al magt til folket?”
Højskolerne har fået mulighed for at visen filmen og deltage i debatten. På Suhrs har vi valgt at gå med til premieren i Grand. Derfor er der desværre ikke mulighed for at være med denne aften, hvis du altså ikke er elev på Suhrs Højskole

Filmen følger den italienske Femstjernebevægelse (Movimento Cinque Stelle), der under ledelse af aktivist og komiker, Beppe Grillo, vil ’fyre’ alle de etablerede politikere og give magten tilbage til folket.  Det danske filmhold havde unik adgang til at følge de første dramatiske år af dette demokratiske eksperiment. Det har resulteret i et usædvanligt nuanceret politisk portræt af det moderne demokrati, samt dets dilemmaer og udfordringer.
Filmen stiller spørgsmål ved hvordan det politiske landkort ændres, når og hvis ’folket’ tager over. Kan de populistiske partier opfylde deres løfter til dét folk, de hævder, at repræsentere? Og hvem er egentlig ‘folket’, når folket selv er blevet politikere? Disse og mange andre afgørende spørgsmål vil blive diskuteret efter filmen i en livestream debat fra Christiansborg.