TOPPEN

Det sker på Suhrs:

KOMMENDE ARRANGEMENTER:

Onsdag d. 6. september kl. 19-20.30 – Højskoleaften med Uffe Elbæk

Han beskriver sig selv som en ”senior troublemaker and solutionfinder”, og så er han altid klar på at lære noget nyt. Igen og igen og igen.

Uffe Elbæk er i dag politisk leder af Alternativet, og han har stærke rødder til højskoleverdenen. Han voksede blandt andet op på Ry Højskole, hvor hans forældre var lærere, og senere var han selv på et ophold på Krogerup Højskole. Spørgsmålet er, hvordan højskolen har påvirket den politiske leder, hvad han ellers er rundet af, og hvorfor har han truffet de valg på sin vej, som han har? Alt det vil Uffe Elbæk svare på til vores Højskoleaften, hvor du også vil få mulighed for at stille spørgsmål til og debattere med politikeren.

Læs mere om arrangementet på Facebook og køb billetter her.

Lørdag d. 9. september – Syrisk Folkekøkken med DFUNK

Suhrs Højskoles elever har sammen med 5 unge syriske flygtninge fra DFUNK (Dansk Flygtningehjælp Ungdom) sammensat en menu, som serveres ved langborde. Menuen er inspireret af kogebogen Syriens gryder, udgivet af Dansk Flygtningehjælp. Som der står i bogen: ”Mad skal helst spises sammen med venner, og bordet skal bugne af friske grønsager, krydderurter, krydderier, mørt saftigt lammekød og ikke mindst glæde os over madens farverigdom”. Kort sagt, et køkken for dem der holder af sprøde, friske grønsager og krydret kød. Dertil serveres te og friske drikke.

8.-10. november – Pop-up restaurant med Jesper Vollmer

Jesper Vollmer er den engagerede, dygtige og sympatiske kok, du møder som MadX på efterårets lange kursus. I 2016 udgav han kogebogen “To sider af samme smag”.
Det er den, vi tager udgangspunkt i, når efterårets højskoleelever sammen med Jesper over tre dage skal kreere en tre retters menu, hvor hver ret kommer i to versioner. Gourmetudgaven som den blev serveret i kongehuset og mormorudgaven som vi alle elsker. I følge Jesper har begge versioner deres særlige smagsmæssige kvaliteter, når de er tilberedt med kærlighed, godt håndværk og råvarer der er er i sæson!

TIDLIGERE ARRANGEMENTER:

Kom forbi og crick’it på Roskilde Festivals Food Court

Suhrs Højskole skal i år være med til at bringe insekter på menuen på Roskilde Festival med boden Crick’it. Boden er et samarbejde mellem Suhrs Højskole, Insekt KBH,  fårekyllingefarmen Bugging Denmark og kokken Rasmus Leck Fischer.  Vi serverer pulled chicken burger med krydderstegte melorme og lun kartoffelsalat med fårekyllinge-pesto.  Vi glæder os til at være en del af projektet og at lave innovativ mad til jer! Læs mere på her og følg med på Facebook.

Kulinarisk København – sommerkursus i uge 27 

Tag med på en kulinarisk opdagelsesrejse i København! Ugekurset Kulinarisk København handler om madscenen i København og Københavns historie som kulinarisk hotspot. Vi tager på kulinariske ekskursioner rundt til Københavns forskellige bydele og skal bl.a. besøge Kødbyen og høre om Vesterbros udvikling gennem årene og besøge nogle af de lokale madiværksættere. Læs mere om kurset på Suhrs.dk.

 

Smag Forskellen – sommerkursus i uge 28 

Smag Forskellen er et kulinarisk sommerkursus, hvor vi gennem seks temaer går på jagt efter den gode smag. Kurset ledes af viceforstander på Suhrs Højskole Kirsten Høgh Fogt og undervejs smager vi til med både madbloggere, køkkenchefer, konditorer og restauratører.  De seks temaer er grundsmag, konservering, grønt køkken, krydderier, sødt og salt og råvaren. Gennem 6 temaer kredser vi  om og kæler for den gode smag. Læs mere om kurset mere på Suhrs.dk.

Torsdag d. 8. Juni kl. 16–17.30: Tøjbyttemarked på Suhrs Højskole v. Anne Marie
Få en ny garderobe og deltag i bæredygtigt forbrug.
Medbring det tøj du ikke længere bruger –  og få spændende tøj med hjem igen. Eneste adgangskrav til vores Tøjbyttemarked, er at du medbringer tøj, der er rent og i god stand. Tilmelding er nødvendig, men gratis. Du kan købe te, kaffe og lidt kage.

Onsdag d. 7. juni: Højskoleaften kl 19:00 “Fra Mangel til overflod”
“Fra mangel til overflod” betegner meget godt udviklingen i danskernes mad-, ernærings- og husholdningshistorie i det 20 århundrede.  En periode hvor opfattelsen af hvad der er det gode og sunde liv også har ændret sig markant. Historikeren Svend Skafte Overgaard trækker historien op og kombinerer den med et nutidigt perspektiv på mad og sundhed.
Svend har skrevet bogen “Fra Mangel til Overflod”, der blev udgivet i forbindelse med Suhrs Seminariums 100 års jubilæum. Han er i dag lektor på Professionshøjskolen Metropol og er i øvrigt levende gastronomisk interesseret og vokset op på en højskole!

Onsdag d. 5. april: Højskoleeftermiddag kl. 16.30. “Mit liv med mad” med Katrine Klinken

Kathrine Klinken, som er madskribent, kogebogsforfatter, foredragsholder, kok og meget mere, kigger forbi Suhrs til en aften med fokus på hendes liv med mad.

Katrine er meget engageret i Slowfood bevægelsen i det hele taget og har altid gået meget op i god mad og gode råvarer, som hun kæmper en brav kamp for – både herhjemme og internationalt.

Kathrine vil med baggrund i sit eget liv med mad tale om, hvad mad betyder for hende, og hvilke tendenser hun ser i vores samfund i dag. Hvor får hun energien og inspirationen fra, og er hun bekymret eller optimistisk på fremtidens vegne?

Onsdag d. 1. februar:Højskoleaften kl 19  Premiere og debat om dokumentarfilmen “Al magt til folket?”
Højskolerne har fået mulighed for at visen filmen og deltage i debatten. På Suhrs har vi valgt at gå med til premieren i Grand. Derfor er der desværre ikke mulighed for at være med denne aften, hvis du altså ikke er elev på Suhrs Højskole

Filmen følger den italienske Femstjernebevægelse (Movimento Cinque Stelle), der under ledelse af aktivist og komiker, Beppe Grillo, vil ’fyre’ alle de etablerede politikere og give magten tilbage til folket.  Det danske filmhold havde unik adgang til at følge de første dramatiske år af dette demokratiske eksperiment. Det har resulteret i et usædvanligt nuanceret politisk portræt af det moderne demokrati, samt dets dilemmaer og udfordringer.
Filmen stiller spørgsmål ved hvordan det politiske landkort ændres, når og hvis ’folket’ tager over. Kan de populistiske partier opfylde deres løfter til dét folk, de hævder, at repræsentere? Og hvem er egentlig ‘folket’, når folket selv er blevet politikere? Disse og mange andre afgørende spørgsmål vil blive diskuteret efter filmen i en livestream debat fra Christiansborg.